085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

24-11-2022 | Algemeen welzijn

Stressmomenten? Vermoeidheid? Wat kan je eraan doen?

Geschreven door C. magnesium

Wist je dat magnesium onmisbaar is voor het goed functioneren van je lichaam? Ook voor sporters, zwangere vrouwen, adolescenten en oudere personen. Het is noodzakelijk om voldoende en op regelmatige basis magnesium in te nemen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken, en een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben!

Magnesium: een onmisbaar mineraal

MetarelaxMagnesium ondersteunt niet alleen het goed functioneren van het zenuwstelsel, maar ook van de spieren, en het helpt bij het vrijmaken van energie en het verminderen van vermoeidheid. 
Studies(1) tonen aan dat – zélfs met een gezonde en evenwichtige voeding –  bijna 80% van de bevolking de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium niet haalt.  Niet alleen tijdens periodes van stressmomenten kan een magnesiumtekort ontstaan, maar ook bij sporters, zwangere vrouwen of bij inname van bepaalde geneesmiddelen (bvb. maagzuurremmers). 

 

Wat is de oplossing?

metarelaxHerken je een tekort aan magnesium, dan kan je dit oplossen door het eten van magnesiumrijke voeding, zoals o.a. groene bladgroenten (vb. spinazie, peterselie), peulvruchten, volle granen, bananen, noten, artisjok, tonijn. Maar gezien dit vaak niet voldoende is, kan het daarnaast aangewezen zijn om magnesium via supplementen in te nemen. Belangrijk daarbij is rekening te houden met het soort magnesium. Er zijn namelijk grote verschillen in opneembaarheid (de biologische beschikbaarheid) en gastro-intestinale tolerantie. Magnesiumglycerofosfaat bijvoorbeeld is een bijzonder kwalitatief magnesiumzout dat goed opgenomen wordt door het lichaam en uitstekend wordt verdragen door maag en darm. De toevoeging van B-vitamines wordt ook aanbevolen, bijvoorbeeld vit. B6, B9 en B12. Kies dan voor actieve B-vitamines, want die hoeven niet meer door het lichaam worden omgezet en kunnen zo direct worden opgenomen. 


Complete formule – Blijf Relax. Blijf MetaRelax.

MetaRelax® combineert magnesiumglycerofosfaat in een volledige formule aangevuld met actieve B-vitamines (B6, B9 (folaat, Metafolin®), B12), taurine en vitamine D. Deze formule wordt uitstekend verdragen door maag en darmen en er treedt geen gewenning op. Actieve vitamines B6, B12 en B9 (folaat, Metafolin®) hoeven bovendien niet door het lichaam te worden omgezet en kunnen zo direct worden opgenomen.


Beschikbaarheid


MetaRelax® kan aan iedereen aanbevolen worden, ook aan sporters, zwangere vrouwen, adolescenten en oudere personen. MetaRelax® is beschikbaar in verpakkingen van 45, 90 of 180 tabletten & 20 of 40 zakjes met lekkere limoensmaak. Het aanbevolen gebruik is 2 tabletten per dag of 1 zakje per dag. Bij hogere magnesiumbehoefte kunnen meer tabletten per dag ingenomen worden. Gelieve hiervoor je arts te raadplegen.

 


(1) López-Sobaler et al. Adequacy of Usual Vitamin and Mineral Intake in Spanish Children and Adolescents: ENALIA Study. Nutrients. 2017 Feb 13;9(2). 
Olza et al. Reported Dietary Intake, Disparity between the Reported Consumption and the Level Needed for Ade¬quacy and Food Sources of Calcium, Phosphorus, Magnesium and Vitamin D in the Spanish Population: Findings from the ANIBES Study. Nutrients. 2017 Feb 21;9(2).

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.