085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

21-10-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Verzorgingsproducten opruimen

Geschreven door Lize verzorging huidsverzorging make-up

Het lijkt misschien een onbenullig onderwerp, maar je verzorgingsproducten opruimen is belangrijker dan je denkt. Het bespaart je niet alleen tijd 's morgens, maar je voorkomt dat je vervallen en zelfs bedorven producten gebruikt.
 

 

Hoe ga je te werk?

Simpel! Ga door je kastje en zet alles wat je niet meer gebruikt apart. Van deze producten ga je dan kijken naar welke producten vervallen zijn. Deze gooi je zeker weg. De andere producten die je niet meer gebruikt maar die nog niet vervallen zijn, kan je nog bijhouden. Het kan zijn dat je vergeten was dat je deze crème of dat lippenstiftje had. Let wel dat je niet te veel bijhoudt. Dan gaat natuurlijk het doel van je opruimactie verloren.

 

Hoe kan je zien of je product vervallen is?

Op de meeste verzorgingsproducten vind je dit icoontje. Het betekent dat het product 12 maanden na opening vervalt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om te onthouden wanneer je juist een product geopend hebt. Elke keer de datum op een product zetten op de dag dat je het potje opent, is ook niet handig. Je denkt er natuurlijk niet elke keer aan en soms ben je gewoon gehaast!

Om toch na te gaan of je product nog bruikbaar is zijn er een paar tips:

  • Ruik aan de crème. Als het product niet meer hetzelfde ruikt, zal dit aan het parfum liggen. Als dit het geval is, gooi je het product beter weg. 
  • Als er aan de rand van de verpakking gelige resten hangen, gooi je het best weg. Zeker als het product al een jaar open is.
     

 

Wat doe ik met mijn zonnecrème?

Na de zomer zetten we vaak onze zonnecrème terug in onze kast. Helaas gaat de beschermfactor tijdens de lange wintermaanden achteruit. Dit wil dus zeggen dat je je zonnecrème maar 1 jaar kan gebruiken als je 100% zeker wil zijn van de bescherming.


Gooi dus alle zonnecrème die al meer dan één jaar in je kast staat weg. Je koopt best volgend jaar een nieuwe spuitbus of flacon.
 

Make- up

Omdat je eyeliners en mascara aan je ogen doet, is het belangrijk om deze ook regelmatig weg te gooien. Je mascara en eyeliner vervalt na 3 à 4 maanden. De stof in je potje mascara of vloeibare eyeliner breekt namelijk snel af. Hierdoor zit het snel vol bacteriën. 

De gevolgen van vervallen make-up op je ogen aan te brengen zijn niet zo leuk. Je hebt namelijk kans op jeukende ogen, rode ogen of zelfs oogontstekingen. 

Ook in de winkel gebruik je best geen testers. Deze zijn vaak al lang open en meerdere mensen hebben dit potje al gebruikt. Ook hier zullen erg veel bacteriën inzitten. 
 

Wat na het opruimen?

Na het opruimen weggooien van de producten die je niet meer gebruikt of die vervallen zijn, is het belangrijk om de producten die je wel nog bijhoudt op een slimme manier opbergt. Anders zitten er in no-time weer producten achteraan in je kast, die je dan weer vergeet en dus vervallen zonder je ervan hebt kunnen genieten. Er zijn verschillende systemen om je kasten zo in te richten zodat je nooit meer iets uit het oog verliest.

Het is ook slim om maar beperkt producten aan te kopen. Nadat je alles uitgekuist hebt, heb je vaak een beter zicht op wat je vaak gebruikt en wat je nooit gebruikt. Zo kan je je aankopen aanpassen aan je eigen behoeften.

Als je dan nog eens verzorgingsproducten koopt, kies je best voor kwaliteitsvolle producten. Deze zullen niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor jouw huid. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.