08-07-2020 | Algemeen welzijn

De voordelen van visolie

Geschreven door Niels visolie omega 3

Visolie wordt al een lange tijd als een wondermiddel gezien dat tal van goede eigenschappen zou hebben. Het zijn vooral de omega 3-vetzuren EPA en DHA die visolie zo gezond maken. Deze vetzuren dragen namelijk bij aan de gezondheid en zijn bijgevolg onmisbaar in een gezond dieet. Omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA zijn te vinden in verschillende vissoorten zoals haring, makreel, zalm, tonijn sardines en ansjovis.  

Visolie is goed voor de hersenen

Een eerste goede eigenschap van visolie is dat het zou helpen met het functioneren van de hersenen. Een beter concentratievermogen en verhoogde focus kunnen toegeschreven worden aan de DHA omega 3-vetzuren in visolie. Niet enkel volwassenen hebben baat bij het gebruiken van visolie, maar kinderen kunnen voordelen ervaren bij het gebruiken van visolie. Zo dragen de omega 3-vetzuren bij aan de groei van de hersenen waardoor het geheugen van kinderen ook kan verbeteren. 

Visolie helpt met de gezondheid van je hart

Een ander voordeel van visolie is de positieve werking op de hart- en bloedvaten. Vooral de cholesterol wordt op een positieve manier beïnvloed. Zo zorgt omega 3 voor een toename van de ‘goede’ HDL cholesterol en een vermindering van de ‘slechte’ LDL cholesterol. Hierdoor draagt visolie bij aan de algehele gezondheid van de hart- en bloedvaten.  

Visolie werkt preventief voor depressie 

De positieve werking van DHA omega 3-vetzuren op de hersenen helpt ook om je te beschermen tegen stemmingswisselingen en kan ook preventief werken om psychische aandoeningen zoals depressie tegen te gaan. DHA omega 3-vetzuren helpen naast het leervermogen en het geheugen ook bij de stemming en het gedrag. 

visolie voordelen supplementVisolie helpt bij de opbouw van je spieren

Ook op de spieren heeft visolie een positief effect. De omega 3-vetzuren in visolie helpen namelijk ook bij spierherstel. Zo kunnen de omega 3-vetzuren de spieren helpen om te herstellen na een zware inspanning. Visolie is in dit geval zeker geen vervanger voor een gezonde levensstijl met een gezond dieet, maar de effecten van visolie op het herstelproces van de spieren mag zeker niet vergeten worden.  

Visolie helpt tegen veroudering

Ten slotte kunnen de omega 3-vetzuren in visolie helpen om veroudering tegen te gaan. Visolie helpt namelijk om de levensduur van de cellen te verlengen waardoor tekenen van veroudering minder snel merkbaar worden. Verder heeft visolie ook anti-inflammatoire eigenschappen die helpen om ontstekingen tegen te gaan. Vanwege deze ontstekingsremmende eigenschappen kan visolie ook gebruikt worden om de symptomen van reumatoïde artritis te verzachten.  
 

Wij horen graag je mening, deel ze hier met ons
Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.