085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Vitamon K olie Druppels 25ml

Druppels 25ml
8,78
Op voorraad
8,78
Geneesmiddel op basis van VIT K in de vorm van druppels voor oraal gebruik. Voor baby's die borstvoeding krijgen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toepassing

Omdat baby’s nog geen vitamine K-rijke voeding krijgen en hun darmen bovendien nog geen vitamine K kunnen aanmaken, is het belangrijk dat zij vitamine K toegediend krijgen. Aan volledige zuigelingenvoeding (flesvoeding) is vitamine K reeds toegevoegd. Baby’s die andere voeding krijgen, zoals borstvoeding, hebben echter extra vitamine K nodig.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Dosering

5 druppels per dag = 25 µg vitamine K.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Davitamon
Aflevervorm Druppels
Type product Geneesmiddel
Type samenstellingen Aanvullend
Bevat Vitamine K
Doelgroep Baby en kind
Leeftijdscategorie Vanaf de geboorte
Smaak Zonder specifieke smaak
Keyword Baby, Borstvoeding, Vitamine K tekort
Generisch middel? not available
Zonder suiker? available

Vitamon K olie is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Vitamon K olie

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.