085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

26-02-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wanneer kunnen voedingssupplementen je gezondheid een duwtje in de rug geven?

Geschreven door Niels voedingssuplementen vitaminen mineralen

Het gebruik van voedingssupplementen heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Zo vind je deze vitamines en kruidenpreparaten niet meer alleen bij praktisch elke apotheek, maar ook gewoon in de rekken van de supermarkt. Het klinkt vaak als een goed idee om je weerstand een boost te geven met extra vitamines en mineralen, maar wanneer helpen voedingssupplementen je gezondheid nu echt een stap vooruit? Zijn voedingssupplementen nu echt voordelig voor ieders gezondheid?

Wat zijn voedingssupplementen?

Je kan voedingssupplementen in alle soorten en maten kopen, maar over het algemeen zijn ze onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Deze staan hieronder kort uitgelegd.

Vitamines en mineralen

Dit zijn de meest voorkomende supplementen op de markt en worden meestal gebruikt bij een tekort aan een van deze vitamines of mineralen. Zo gebruiken veel mensen in de winter vitamine D-supplementen om het vitamine D-tekort op te vangen dat veroorzaakt wordt door het gebrek aan zonlicht tijdens de wintermaanden. Verschillende mineralen kunnen ook ingenomen worden door mensen die vanwege een medische aandoening onvoldoende mineralen binnenkrijgen.

Voedingssupplementen met een kalmerende werking

Verder worden voedingssupplementen  vaak gebruikt om de stress te verminderen en de geest beter tot rust te laten komen. Veel van deze supplementen bevatten valeriaan, melatonine en Sint-Janskruid en beloven klachten van stress en slapeloosheid tegen te gaan.  

Prestatieverhogende voedingssupplementen die helpen met vetverbranding, afslanken of concentratie

De laatste categorie voedingssupplementen richt zich vooral op studenten en mensen die graag van enkele overtollige kilo’s af willen raken. Vaak helpen deze middeltjes met de concentratie of bevorderen ze de vetverbranding. Ze bevatten vaak een portie vitamines en mineralen gecombineerd met producten op basis van cafeïne, theïne of p-syferine.  

Wanneer gebruik je voedingssupplementen?

Er bestaan geen vaste regels over wanneer je voedingssupplementen nu wel of niet het gewenste effect hebben. Over het algemeen zijn voedingssupplementen erg handig om een vastgesteld tekort aan vitamines of mineralen op te vangen. Zonder een echt tekort is het echter overbodig om extra vitamines of mineralen in te nemen aangezien het lichaam geen overvloed nodig heeft om gezond te functioneren. Verder kan je voedingssupplementen niet gebruiken om te compenseren voor ongezonde voedingsgewoonten. Voor andere voedingssupplementen die rustgevend werken of de concentratie verhogen, probeer je het best of deze voor jou werken. Sommige mensen voelen duidelijk een effect terwijl anderen beweren dat ze geen verschil merken.

Welke voedingssupplementen zijn betrouwbaar?

Je kan voedingssupplementen niet enkel in de plaatselijke apotheek of aan de kassa van de supermarkt vinden, maar ook online. Hoe weet je nu welke van deze supplementen betrouwbaar zijn? Je koopt het best altijd voedingssupplementen van een gerenommeerd merk zoals Natural Energy. Dit merk staat alom bekend vanwege zijn hoogkwalitatieve supplementen die met de grootste zorg bereid worden. Verder let je het best ook op met (frauduleuze) buitenlandse webshops. Doe je aankopen steeds bij een erkende apotheekwebsite zoals die van Viata. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.