085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

31-07-2019 | Aandoeningen

Waarom krijg ik een bloedneus in de zomer?

Geschreven door Claire

Er zijn een hele hoop mensen die in de zomer last krijgen van een bloedneus. Dit is natuurlijk erg vervelend en veel mensen willen er dan ook zo snel mogelijk vanaf komen. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien over de bloedneus in de zomer. Waarom krijg je er in de zomer meer last van? En natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe kom je er weer vanaf?

De oorzaken van een bloedneus

Er zijn talloze oorzaken die kunnen zorgen voor een bloedneus. In je neus zitten allerlei kleine bloedvaatjes. Deze bloedvaatjes zullen normaal gesproken niet zo snel openspringen, echter is dit anders wanneer het warm is. Je bloed stroomt namelijk sneller als je het warm hebt. Dit zorgt ervoor dat je sneller kans hebt op een bloedneus. Andere oorzaken zijn onder andere een te hoge bloeddruk of een ontsteking van het slijmvlies in de neus. Mocht je erg gevoelig zijn voor bloedneuzen, dan is de kans groot dat je niet goed tegen een te droge lucht kan. Dit is dan ook de reden dat je er in de zomer sneller last van krijgt. De lucht is in warme maanden nu eenmaal een stuk droger dan in andere seizoenen.

Wat kan ik er tegen doen?

Er zijn enkele handige tips die wij kunnen meegeven voor wanneer je last krijgt van een bloedneus. Ten eerste is het belangrijk dat je voorover leunt. Ga niet achterover hangen, anders kan het bloed in je keel stromen. Ingeslikt bloed kan namelijk maagklachten veroorzaken. Steek ook geen dingen in je neus maar hou je neus zachtjes dicht. Snuit ook zeker niet je neus, dit is namelijk erg slecht en kan zelfs gevaarlijk zijn. Om te voorkomen dat je vaker last krijgt van een bloedneus wanneer het warm is, is het handig om de luchtvochtigheid bij jou thuis te verhogen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een luchtbevochtiger in de woonkamer te zetten.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.