085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

01-01-2017 | Algemeen welzijn

10 weetjes over zonnebaden

Geschreven door Anouk zonnen huidverzorging

Het goede weer is weer in het land en het is tijd geworden voor de eerste zonnestralen. Waarschijnlijk droom je nu al over het boeken van een mooie vakantie naar de zon. En zodra de eerste lente- en zomerstralen aanbreken, wil je niets liever dan erop uittrekken met je gezin. En zonlicht is goed voor iedereen, zolang de hoeveelheid zon beperkt wordt. 

 

Hier zijn enkele weetjes om aangenaam en veilig te zonnebaden:

1. Zonnecrème is de beste anti-rimpelcrème: 90% van alle rimpels worden veroorzaakt door de zon!

2. 80% van de blootstelling aan de zon komt van je dagdagelijkse activiteiten. Daarom is het belangrijk van altijd zonnecrème te smeren als je buitenkomt.

3. Het correcte gebruik van zonnecrème : je moet deze aanbrengen een half uur voor je buiten gaat, en je moet genoeg zonnecrème gebruiken (weet dat de meeste mensen slechts 1/3 van de benodigde hoeveelheid zonnecrème smeren).Ook is het nodig van dit om de 2 uur te herhalen (want de filters vervallen snel in de zon)! Zonnecrèmes zijn niet afdroogproof. Frequent smeren blijft de boodschap!

4. Wanneer je schaduw kleiner is dan jezelf, blijf je beter binnen.

5. Bij een bewolkte hemel worden slechts 70% van de UV-stralen tegengehouden. Dit wil zeggen dat je toch nog verbrandt bij wolken in de lucht (30% van de UV-stralen geraakt er immers door). Ook dan is zonnecrème smeren de boodschap!

6. Kledij : alles wat warmer is (alles wat krimpt in de was), beschermt beter tegen de zon.

7. UV-straling kan door een glasraam. Daarom is het nodig dat je jezelf beschermt in de auto, in een veranda,…

8. Elk jaar moet je je zonnecrème vernieuwen! Reden : door oxidatie van de bestanddelen worden ze minder krachtig, en geven ze je niet meer dezelfde degelijke bescherming tegen de zon.

9. Vitamine-tabletjes (met ook antioxidantia erin) hebben een beschermend effect tegen huidveroudering door de zon (foto-veroudering). Ze werken ook zeer goed in het voorkomen van zonne-allergie. Ze hebben echter geen invloed op het voorkomen van huidkanker.

10. Er is niet veel verschil in UVB-bescherming tussen een product met een SPF30 en een product met een SPF50. Het is daarom veel beter van regelmatig een SPF30 te smeren dan van niet regelmatig een SPF50 te smeren!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.