085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
16-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor op reis

Geschreven door Niels zonnecrème zonbescherming reizen

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van elke zomervakantie. Of je nu naar het strand gaat, een nieuwe stad verkent of op safari gaat, zonnebrandcrème moet bovenaan je lijstje staan. Maar met zoveel verschillende merken en soorten op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste voor jouw huidtype te kiezen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de beste zonnebrandcrème voor je reis kiest op basis van uw huidtype en geplande activiteiten.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnebrandcrème?

Als het om zonnebrandcrème gaat, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste moet je rekening houden met je huidtype. Als je een gevoelige of lichte huid hebt, zoek dan naar zonnebrandmiddelen met het label "voor gevoelige huid". Deze producten zullen minder snel irritatie veroorzaken.

Ten tweede, denk aan het budget. Er zijn verschillende zonnebrandmiddelen op de markt, van drogisterij- tot luxemerken. Kies de zonnebrandcrème die bij je budget en behoeften past. Ook niet te verwaarlozen is het formaat dat je in je bagage mag meenemen. 
Denk ten slotte aan het beschermingsniveau dat je nodig hebt. Als je veel tijd in de zon gaat doorbrengen, zoek dan naar zonnebrandmiddelen met een hoge SPF (30 of hoger). 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een zonnebrandcrème, bespreken we de verschillende soorten zonnebrandcrèmes.

Welke soorten zonnebrandcrèmes zijn er?

Er zijn slechts twee hoofdtypen zonnebrandmiddelen: chemische en fysische (minerale). Chemische zonnefilters werken door UV-stralen te absorberen, terwijl fysische zonnefilters werken door UV-stralen te reflecteren. Beide soorten zonnefilters beschermen de huid doeltreffend tegen schade. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan fysische zonnebrandmiddelen omdat deze minder snel irritatie veroorzaken. Als je een gevoelige huid hebt, kan je best een fysieke zonnebrandcrème proberen.

Bescherm je huid zonder de koraalriffen te schaden

We weten allemaal hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te gebruiken als we in de zon zitten. Maar wist je dat veel zonnebrandcrèmes ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, met name voor koraalriffen?

Overweeg daarom een biologische zonnebrandcrème. Deze zonnebrandcrèmes zijn gemaakt met veilige, veganistische en rifvriendelijke ingrediënten. Je kunt dus met een goed gevoel uw huid beschermen zonder de planeet te schaden.

Hoeveel heb je echt nodig voor een vakantie van twee weken?

zonnecrème reizen hoeveelMet zo veel zonnebrandmiddelen op de markt kan het moeilijk zijn om te beslissen welke maat zonnebrandcrème u mee moet nemen op uw reis. Hier lees je hoe je de juiste maat zonnebrandcrème kiest voor je vakantiedagen.
Voor een reis van een week hebt u ongeveer 70 ml zonnebrandcrème nodig, of genoeg om een klein flesje van 75 ml te vullen. Als je van plan bent langere tijd in de zon te zijn of deel te nemen aan activiteiten zoals zwemmen of wandelen, kunt je voor de zekerheid iets meer zonnebrandcrème meenemen. Neem voor een reis van twee weken het dubbele mee, of genoeg om een fles van 150 ml te vullen.

Als het om zonnebrandcrème gaat, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en te veel mee te nemen dan te weinig. Je kan nog steeds tijdens je vakantie een nieuwe fles kopen, maar dit dan op toeristische bestemmingen een kostelijke zaak zijn.

Goed om te weten: fysische zonnebrandmiddelen beschermen langer dan chemische. Dus als je denkt dat je moeite zult hebben om je zonnebrandcrème overdag opnieuw aan te brengen, kies dan voor een fysieke zonnebrandcrème.

 

Kortom: bescherm je huid tegen de schadelijke zonnestralen zonder het rif te beschadigen. Kies voor een zonnebrandcrème die bij je huid past en neem voor de zekerheid genoeg mee. Als je van plan bent om veel in de zon te komen of aan activiteiten gaat doen waarbij je zweet of nat wordt, neem dan extra zonnecrème mee. Door op voorhand je zonnecrème zorgvuldig uit te kiezen hoef je je op reis nergens meer zorgen over te maken.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.